[flexy_breadcrumb]

Qualitat educativa
i impuls renovador

El nostre objectiu primordial és la formació integral, equilibrada i coherent de les persones, respectant la diversitat individual com a factor vertebrador d’una societat democràtica. En funció d’aquest objectiu, creiem que un dels nostres principals deures és el d’adaptar els mètodes i les estructures de l’Escola als canvis que experimenta la realitat a qualsevol nivell, tant social com econòmic i, fins i tot, tecnològic.

Per tal d’assolir aquest nivell de dinamisme metodològic que ens exigim, ens esforcem a oferir una formació personalitzada, basada en el seguiment individualitzat de cada alumne/a i en la coordinació de tot l’equip pedagògic del centre amb els pares i les mares.

La nostra història

El Centre d’Estudis SERRA ja compta amb més de 90 anys d'història

 • 1911
  Any 1911 un grup d’estudiants de magisteri de l’Escola Normal de Girona. En Vicenç Serra i Prat, fundador de l’escola, és dempeus segón per la dreta.
 • 1920
  Any 1920. Vicenç Serra i Prat fundador de l’Escola SERRA.
 • 1920
  Any 1920. Francesca Astudillo, esposa del fundador i primera mestre d’infantil de l’escola.
 • 1924
  Any 1924. Les primeres parets de l’escola s’alcen amb decisió l’any 1924. En el lloc d’aquesta fotografia actualment hi ha l’aula dels alumnes de 3 anys.
 • 1925
  Any 1924. Aquesta plana esdevindrà la Creu de Barberà. El lloc exacte és la cruïlla dels carrers Pérez Moya amb Saboneria. Aquí es construeix l’escola i en podeu veure els primers alumnes.
 • 1926
  L’escola ja és una realitat i l’any 1926 els nens i nenes també tenien dies especials. Aquí ben guapos d’excursió per cel.lebrar la Pascua Florida.
 • 1943
  Grup de d’alumnes de l’any 1943.
 • 1949
  Grup de d’alumnes de l’any 1949.
 • 1950
  Visió increible del carrer Pérez Moya. A l’esquerra el mur i la vorera de l’escola. Al centre dos alumnes, el nen esdevindrà el director de l’escola de la tercera generació, és el Sr. Vicenç Navarro Serra.
 • 1956
  Any 1956. Ja fa uns 31 anys que l’Escola és oberta. Hi ha un cartell ben maco just a les finestres on actualment tenim la classe de primer de primària.
 • 1957
  L’any 1957 ja feiem representacions i festivals a l’escola, aquí en teniu una prova amb aquestes noies vestides i preparades per ballar.
 • 1959
  A l’any 1959 el carrer Pérez Moya ja prenia forma amb més cases. La tradició de fer fila al carrer amb els nostres alumnes ve de lluny i ja ho feien la mar de bé!
 • 1960
  Graduació de l’any 1960 amb un grup d’alumnes que mostren els seus fantàstics certificats d’estudis.
 • 1960
  Una de les nostres aules de l’any 1960 actualment és l’aula de primer, al fons a la dreta hi podeu veure la porta que comunica amb l’aula de segon.
 • 1963
  L’any 1963 els alumnes amb el mestre van anar d’excursió a l’Esglesia de la Romànica i es van fer aquesta fotografia al costat dels seus murs.
 • 1965
  Grup de d’alumnes de l’any 1965

La nostra metodologia

Vivencial

Els infants necessiten poder experimentar, jugar i manipular. La nostra metodologia vol promoure la lliure circulació de pensament, que permeti la construcció d’aprenentatges a partir de la pròpia experiència.

També pretenem que se sentin actius i siguin capaços d'anar-se formulant preguntes i cercant les respostes, desenvolupant eines i recursos per conèixer el món que els envolta, iniciant-se en l'ús d'estratègies per fer una exploració activa, viscuda, pensant i raonant per elaborar explicacions que hi donin sentit i que ho puguin fer amb la confiança que seran reconeguts, valorats i ajudats en aquest camí.

Creativa

Volem aconseguir que cada nen esdevingui una font generadora d'idees brillants, desitjos adequats, sentiments positius i alegres, discursos eloqüents i ocurrències divertides que els permetin ser, créixer i aprendre.

És per aquest motiu que eduquem als nostres alumnes en la capacitat de veure la realitat amb una mirada oberta i receptiva per saber donar respostes de forma diferent i diversa.

 

Personalitzada

L’infant és el centre de l’aprenentatge, el motor del seu propi creixement. L’equip pedagògic construïm uns entorns respectuosos amb ells i amb les seves necessitats (individuals i col·lectives). Fixem unes estratègies organitzatives que ens permetin assegurar que l’escola sigui un espai lliure que permeti el desenvolupament general de les diverses intel·ligències i en concret d’aquelles capacitats més adients a cadascú. Un espai on viure i compartir, on créixer i estimar, on aprendre i gaudir de la vida. Una escola que ens ajudi a construir un món una mica millor.

 

Participativa

A l’escola s’estableixen relacions contínuament, solament cal crear les condicions necessàries  i oferir el temps perquè es generin. Les relacions s’estableixen entre les diferents persones que formem part de la comunitat, infants amb adults (mestres, familiars, monitors, personal del centre…), infants entre iguals i infants més grans amb d’altres de menys edat, però també s’estableixen amb l’entorn (el barri i la ciutat).

Així doncs, a la nostra escola vetllem per tal que els nostres infants, siguin de l’edat que siguin, interaccionin al màxim amb el món que els envolta de forma crítica, responsable i respectuosa.

L'equip de l'escola

Mar Navarro

Directora

Raúl García

Sotsdirector

Laia Altimis

Cap d'estudis d'Infantil

Virginia Quintero

Cap d'estudis Primària

Mercè Sendrós

Cap d'estudis Primària

Núria Iglesias

Cap d'estudis ESO